Sunday, December 27, 2009

kerana sesuap nasi.....

Bukankah mereka (termasuk saya :D) sangat tabah dan berusaha kerana sesuap nasi?

Gambar first ni, aku baiki kasut masa praktikal hari tu. Aku berkeputusan untuk tunggu pak cik ni baiki kasut aku sampai siap sebab malas nak berulang-alik. Panas kot tempat aku tunggu tu. Cam mane la pak cik ni berpanas tetiap hari.

(lek2 lu sak2 kok lu.huuuu)

Manakala adik ni pula menolong ibu bapanya mencari rezeki dengan menjual jagung (sedap ohh,mau2). Dia cakap mak dia hantar dia ke situ. Adakah untuk orang rasa kasihan dan membeli jagung2 itu? Watever it is, budak ni sangat rajin dan baik sekali. Dimanakah kita semasa kita sebayanya? Yer, bermain dan bergembira dengan kawan2. Dalam usia ni, kita hanya tahu meminta duit dari mak ayah kita tapi adik ni? Dia yang mencari duit untuk keluarganya.

Pesanan seorang cikgu (kawan saya yang bersama-sama dengan saya ketika itu) kepada adik ni:

"Belajar rajin2 yer dik".

Tersengih adik tu. Ade orang ambil tahu pasal dia kan.

percayalah itu bukan saya XD

And lastly, jangan kata aku dan kawan2 ku tak berusaha untuk sesuap nasi. FYI, dah dua minggu aku stay kat kolej sebab kunun2 nya nak siapkan FYP (Final Year Project). Stay time holiday, mesti la cafe tak buka. So, terpaksa la kami 'menyelit' pagar (bukan panjat ok) kerana itu jalan yang terdekat untuk kami mencari sesuap nasi (ini kerana kami mengaplikasikan teorem pithagoras di mana ia merupakan sesaran.hee~)

Actually ada pintu pagar di situ tetapi dikunci. Mungkin ada kes sebelum ini. Pergi tanya keselamatan UPM untuk keterangan lanjut.hehe..

We won't end up like this (InsyaAllah) sebab kami hanya 'menyelit' pagar..

Err, ngeri nye

Or, like this kerana kami tiada tanduk.gagaga......

If you can hear what he (or she?) says "Help me! Help me!"

2 comments:

Ahi said...

hahahhaha! ya saya memang percaya bukan awak dlm gamba itu dan nasihat cikgu itu sgt bermakna! xD

[Hana Ghazali] said...

yer mmg bkn sy.lalala
baek nye cikgu tu kan?hakhak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails