Sunday, June 27, 2010

A step closer

26 Jun 2010

Alhamdulillah =)


Update: Di sini aku nak utarakan rasa syukur pada Ilahi dan terima kasih aku pada semua yang terlibat menjayakan majlis aku pada 26 Jun 2010. And...terima kasih banyak2 kat awak, Syukram Mohd Idris..wink2~ Semoga berkekalan until the next step and forever. Bahagia dunia akhirat. InsyaAllah...Amin.... Ana uhibbuka VM~


(tak pakai fake eyelashes ok! hehe..)

Friday, June 18, 2010

Cara-cara minum air panas

Minum air panas sangat nikmat ok. Lagi-lagi kalau air teh. Kalau tak guna air panas menggelegak tak sedap. Aku memang jenis buat air panas tak suka campur dengan air masak. Nak dijadikan cerita, minggu lepas aku terkena ulser kat mulut. Tau kan? Dah la kena kat depan. So, memang tak boleh nak minum air panas dari cawan la. Then aku teringat apa aku buat time kecik-kecik dulu kalau minum air panas.. Tadaaa!!


Apa daa... Dah besar panjang pun minum camni lagi. Adik aku pun join sekali daa..hakhak...

Bila da besar, dalam subjek sains ada belajar pasal benda ni. Luas permukaan mempengaruhi pembebasan haba ke udara. Haaa.... Kira masa kecik dah pandai aplikasi menda ni la. Bijak2!! hehe...

Ada sape-sape kat sini tak pernah minum macam ni tak? Lepas ni boleh la try ek..uhuhuuu~~~

Telur itik!

Telur itik!


Sesi membasuh telur itik.. Kerja-kerja membasuh ni dibuat olehku dan adikku. Tu bukan tangan aku ok.. Aku slim skit..ekekeke... Spongebob tu dah dibuang selepas digunakan untuk membasuh telur ni. You know why~



Setelah disental-sental daki-daki dan kotorannya dengan sangat bersungguh-sungguh, ini haa hasilnya. Wow! berbeza gila..



Lepas tu buat apa? Pe lagi, masak wat lauk la...

Jom makan~!!!


Wednesday, June 9, 2010

Udang oh udang

Jom ikut saya tangkap udang....

Haaaa.....besar tau udang ni. udang galah tuh...



Yang ni plak anak2 dia kot. Cian tak sempat nak besar dah kena tangkap.ekeke....



Lepas dah dapat tangkap banyak camni (banyak ke?), boleh la kita masak udang ni buat makan tengahari. Cukup la tu untuk 1 hidangan.hehe... Nyum2...sedap~~


Erm erm.... Aku ke yang tangkap udang tu?? hahaha... Atceli adik lelaki aku yang tangkap udang ni. Bila malam, maka hilang la dia pergi mengail udang... So, udang yang besar tu, dia lah yang makan.uhuhuu...sob3...tak leh makan udang besar. Nak yang besar, nah pergi kail sendirik!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails