Thursday, February 4, 2010

Budak pandai @ malas?

Di suatu hari berlangsung nya kelas pendidikan seni, seorang cikgu memberi tugasan kepada anak muridnya supaya melukis. Tajuk lukisan adalah bebas. (bukan renang kuad bebas).

******

Selepas 15 minit, cikgu tersebut melihat hasil karya anak muridya, Awis (nama hanya rekaan semata-mata). Nak tengok macam mana lukisan dia? Cam ni haaa..........Aik? kosong je??

walaupun gambar ni kosong je,
aku nak letak gak thekencana.blogspot.com...hehe


Cikgu tu pelik lalu bertanya:

Cikgu: Mana lukisan kamu Awis. Kan tadi cikgu suruh lukis.
Awis: Ni cikgu. (sambil menghulurkan lukisannya kepada cikgu)
Cikgu: Nape kamu tak lukis pape pun ni Awis? Kosong je kertas lukisan ni.
Awis: Saya lukis anak ayam makan padi la cikgu.
Cikgu:Ooooooooo (sambil memuncungkan mulutnya). Habis tu, mana anak ayamnya?
Awis: Anak ayam dah lari la sebab dia dah kenyang.
Cikgu: Padi?
Awis: Padi dah habis kena makan dengan anak ayam tu la cikgu.
Cikgu: @#$%^&*! ???!!

Note1: Sememangnya sikap manusia suka mencari alasan!
Note2: In certain case, kadang-kadang kelentong ni bagus gak.hihi...

11 comments:

a3manul na3m said...

ha3!!~~ lawak2, 1 lg, kadang2 diam n xder ape2 tu bukan nye xguna, maybe diorang tgh pikir something kot??

Ahi said...

perli aku ke ni?

Hana Ghazali said...

aiman...betul2....diam2 ubi berisi org kate..

chem,ne de i perli u..student u mesti terer lukis kan?kan? ;P

Iznie said...

macam2...pandai tp malas...

Fiq said...

itu la kreatitiviti. sape suh cikgu tu kata lukisan bebas. budak tu kira cerdik sebb mampu menganalisis keadaan n gunakan kesempatan yang ada mereka suatu keadaan yg menguntungkan dirinya tanpa menyanggahi mana-mana peraturan... (mak oii...pjnya...p)

Akif Mazlan said...

aiishh,,
hebat woo bdk2 zaman skrg,,
suka suki dia jerk eaa,
tp rasa2nya, mgkin penulis blog licik cam bdk tuh gak,,
shggakan penulis blog ini bminat utk menceritakan kisah ini,
hehehhe

Hana Ghazali said...

fiq:wow fiq...menganalis keadaan eh...mmg kreatif abes r bdk ni.kalo duk ngan bdk camni 1hari mmg sakit gak kot.mesti kiter slalu terkena :D

Hana Ghazali said...

akif: ala, bdk2.kadang2 dorg ni lg kreatip dr kt.erm2, penulis blog ni, die xpenah wat camtu.die dak baek, takot cekgu ;P

a3manul na3m said...

ala, tu la, yg pnting jgn pandang rndah kat orang... camne??

Insan Biasa said...

Tenang air di paya
usah alpa
Mungkin bersarang ular berbisa ....

Hana Ghazali said...

aeman..yep2..betul...jgn pndg rendah kat org, walaupun org tu rendah..cam saya...hehe

insan biasa..hebat la ayat :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails