Monday, February 1, 2010

Berita sedih

Got this message....

"for those yg kenal norlis,please i wanna inform u'oll that she is now in GH penang...she got brain tumor,dia sgt2 kurus n tak bermaya tp still got strong spirit...sapa2 yg ade masa g la melawat dia kat GH penang,ward A2 block A tgkat 2...8th feb,on operation..sgt sedey tgk dia........give her full support k!!thanks"


Norlis tu kawan aku kat matrik (Kolej MARA Kulim) kelas J. Seorang gadis yang ceria, happy go lucky dan boleh dikatakan agak 'gila-gila'. Walaupun kat matrik kitorang tak berapa rapat, tapi bila dengar berita ni....sangat, amat terkejut dan sedih sangat-sangat. Kalau orang yang rapat dengan dia apatah lagi especially her family.

Di sini saya ingin memohon sahabat-sahabat saya berdoalah untuk kawan saya ni. Semoga Norlis dan keluarga diberikan kekuatan menepuh dugaan itu dan semoga operation itu success. InsyaAllah.....

*******

(Lampiran)
En. wiki cakap:

A brain tumor is an abnormal growth of cells within the brain, which can be cancerous or non-cancerous (benign). It is defined as any intracranial tumor created by abnormal and uncontrolled cell division, normally either in the brain itself (neurons, glial cells (astrocytes, oligodendrocytes, ependymal cells), lymphatic [ifd, blood vessels), in the cranial nerves (myelin-producing Schwann cells), in the brain envelopes (meninges), skull, pituitary and pineal gland, or spread from cancers primarily located in other organs (metastatic tumors).

Micrograph of an oligodendroglioma, a type of brain cancer


Note: Ingatlah nikmat sihat sebelum tiba waktu sakit.

7 comments:

Fiq said...

masa sihat mu sebelum masa sakit mu...

pesan Nabi kepada kita.

moga dia tabah menghadapi ujian..

zac zirwan said...

same r kolej mara kulim gk..
kawan awk tu nt mst treat kt mount miriam hosp atopon pntai..

Hana Ghazali said...

thanx fiq...moga die tabah...
zac, kmk gak?batch same ke..taun 87.or unikl ea??

Akif Mazlan said...

semua penyakit mempunyai penyembuhnya,
melainkan mati,,
huhuhuhu
salam rakan maya

Hana Ghazali said...

InsyaAllah akif...thanx dropping by here.. :)
btw br dpt update, bkn tumor, cancer..laen ke ek...

cemomoi said...

semoga Allah memberikan kesabaran dan kekuatan kepada sedar kita tu menghadapi ujian-Nya dan cepat sembuh untuk terus berbakti kepada agama bangsa dan negara

Hana Ghazali said...

InsyaAllah cemomoi...bila ade org terdekat or diri sndri sakit, baru ingt nikmat sihat tu..marilah kt gunekan nikmat sihat tu sebaiknya---pesanan tuk diri sndri yg sering alpa dan leka :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails