Wednesday, May 26, 2010

Sakit yang tiada ubat

Semalam aku tertengok satu cerita kat tv. Tajuk cerita tu apa tah. Norman berlakon jadi saintis. Sekali dia buat ubat boleh jadi muda balik. Then dia try kat mak ayah dia. Maka jadi mudalah orang tua itu. Bayangkan nenek yang dah berkedut tu bertukar jadi Irma, atuk pulak jadi Danny. Cun gila nenek n ensem gila atuk.isk3.... Pastu bf cucu dia siap boleh jatuh cinta dengan nenek aka irma tu. Adusss....tah pape je cerita ni. Cerita ni sah2 tak boleh pakai.

"Ada dua jenis penyakit yang tiada ubat; penyakit tua dan penyakit mati."


So, kita sebagai manusia kenalah terima kenyataan. Dari baby jadi kanak2, then remaja ,dewasa, orang tua.. Yang muda akan jadi tua. Kulit yang dulunya tegang dah jadi berkedut. Tak payah la cucuk sana cucuk sini untuk kelihatan muda. Kalau dah cucuk tu, muka tak senyum pun nampk macam senyum.hehehe... Jadi, terimalah kenyataannya dan bersyukurlah kita.....

Note: Terfikir plak, nanti aku dah tua cane yer.hmmm.....

3 comments:

cemomoi said...

muka muda tapi fizikal tua pon nak buat mesti penyakit banyak... nak makan pon dah tak selera

Fiq said...

cuba tgk muka opah. camtu la, cuma ada la modified sikit...=p

Hana Ghazali said...

@cemomoi:yep2...kudrat dah tua..pengajarannya, jg pemakanan rohani n jasmani.hehe...

@fiq:erk,,tgk opah ek..tgk mak jela dulu.huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails